Szkolenia zawodowe
Kurs Barmana
Cele szkolenia: opanowanie podstawowych zagadnień z zakresu towaroznawstwa, typologii oraz miksologii napojów alkoholowych i bezalkoholowych. Omawiane oraz degustowane są najważniejsze, z dostępnych na rynku, gatunki alkoholi z zakresu: koniak, brandy,whisky, rum, gin, tequila, wódki czyste, gatunkowe, likiery, bittersy. Program kursu obejmuje również wiadomości z zakresu typologii i towaroznawstwa win (białe, czerwone, aromatyzowane, wzmacniane, musujące) oraz podstawowe techniki kelnerskie i baristyczne.
Zakres tematyczny szkolenia:
-
Zasady serwisu win i degustacja wina musującego
-
Proces produkcji, podział, temperatury podawania i degustacja koniaku, brandy oraz grappy
-
Zajęcia z aktywnej sprzedaży, inscenizowanie nietypowych sytuacji
-
Podstawowe wiadomości z zakresu produkcji oraz typologii piwa
-
Zasady komponowania napojów mieszanych
-
Proces produkcji alkoholu oraz podział wódek
-
Metody uzyskiwania i podział likierów
-
Wyjaśnienie pojęć "aperitif", "digestif" - przykłady, degustacja
Gwarancja dopasowania oferty do indywidualnych wymagań i możliwości Klientów