Szkolenia zawodowe

Kurs Barmana

Cele szkolenia: opanowanie podstawowych zagadnień z zakresu towaroznawstwa, typologii oraz miksologii napojów alkoholowych i bezalkoholowych. Omawiane oraz degustowane są najważniejsze, z dostępnych na rynku, gatunki alkoholi z zakresu: koniak, brandy,whisky, rum, gin, tequila, wódki czyste, gatunkowe, likiery, bittersy. Program kursu obejmuje również wiadomości z zakresu typologii i towaroznawstwa win (białe, czerwone, aromatyzowane, wzmacniane, musujące) oraz podstawowe techniki kelnerskie i baristyczne.

Zakres tematyczny szkolenia:

  • Zasady serwisu win i degustacja wina musującego

  • Proces produkcji, podział, temperatury podawania i degustacja koniaku, brandy oraz grappy

  • Zajęcia z aktywnej sprzedaży, inscenizowanie nietypowych sytuacji

  • Podstawowe wiadomości z zakresu produkcji oraz typologii piwa

  • Zasady komponowania napojów mieszanych

  • Proces produkcji alkoholu oraz podział wódek

  • Metody uzyskiwania i podział likierów

  • Wyjaśnienie pojęć "aperitif", "digestif" - przykłady, degustacja

Więcej o nas

Gwarancja dopasowania oferty do indywidualnych wymagań i możliwości Klientów